Sunday, July 7, 2013

Bertemu Kembali

Assalamualaikum wbt....

Lamenye aku tak update ini blog kan. Acah2 feeling nak jadi akauntan berjaya gitu. Puii...

Yeay pejam celik pejam celik tempoh untuk praktikal tinggal tak sampai sebulan lagi. Walaupun gembira tapi tetap terselit rasa sedih. Ye sedih. Walaupun banyak onak duri sepanjang praktikal ni tapi semuanya kenangan yang tak mungkin berulang kan.

Banyak kenangan yang tercipta, banyak ilmu pelajaran yang dipelajari, banyak ragam manusia yang aku jumpa. Dan semua kenangan itu tak akan berulang. Itu pasti.

Lepas ni kembali menjalankan hidup macam biasa. Pergi kelas, balik kelas, wat assignment, test, quiz, karaoke, makan kat kedai makcik roti canai, bergosip dalam bilik kecil aku and Syida. Tapi hanya untuk tempoh 6 bulan sahaja lepas tu masing-masing berpisah demi masa depan sendiri.

Lepas ni kalau ada rezeki kita berjumpa lagi. Mungkin di tempat kerja baru, mungkin menjadi jiran tertangga, mungkin kau bos aku kuli atau sebaliknya dan segalanya mungkin.

Apapun aku doakan yang terbaik untuk semua yang pernah hadir dalam hidup aku even kehadiran yang hanya sementara, even kehadiran yang hanya untuk membuatkan tahap kesabaran kita tercabar, even kehadiran yang hanya utuk menceriakan hidup aku, even kehadiran yang hanya sekadar say hi and bye2, even kehadiran yang setia di sisi berkongsi rasa suka dan suka. Terima kasih.

Semoga bertemu kembali.3 comments:

  1. akak boleh tak kalau sy nk contact number akak? kalau boleh sy nak tahu lebih lagi tentang akaun :( sy budak pure sc and kurang minat sc ingat nk cuba akaun but i think i need to know more :(

    ReplyDelete
  2. akak boleh tak kalau sy nk contact number akak? kalau boleh sy nak tahu lebih lagi tentang akaun :( sy budak pure sc and kurang minat sc ingat nk cuba akaun but i think i need to know more :(

    ReplyDelete
  3. akak boleh tak kalau sy nk contact number akak? kalau boleh sy nak tahu lebih lagi tentang akaun :( sy budak pure sc and kurang minat sc ingat nk cuba akaun but i think i need to know more :(

    ReplyDelete

Thank u for the comment. I will reply later ok...:)