Saturday, June 2, 2012

Allah Masih Sayang Kite..:)






Salam....Ok intro i ariie (gedik sangat nak gune i tau) agak lain dari kebiasaan which is aku letak picture yang agak jiwang2 bagai. Aha...aku tak tau nape aku bangun tido tadi tibe2 aku rase gedik layan mood jiwang sampai meleleh2 air mata bengkak2 mata mengenang nasib diri yang tak berpenghujung. (Ok bab nanges tue aku tipu)

Entah nape dah 2 3 ari aku terpikir masa depan aku yang agak kelam dari orang lain. Hahah....orang lain tu pon kawan2 aku aje. Semalam lepaking ngan kwn2 sekolah then rasa "aghhhhh....tension". Hahah...Kawan baik aku bakal menamatkan zaman bujang pada hujung bulan Jun ini. Weh tak sampai sebulan lagi weh. Aku jelez. Pastue lagi sorang tue pon bakal bertunang !5 September ni. Aghhh tension jugak. Jelez sangat. Yang sorang lagi bakal berkahwin tahun depan. Yang sorang lagi sudah ade steady dan tunggu bila2 sahaja boyfie dia nak ajak menikah. Weh ape nie weh. Huahua....Kawan baik aku yang sorang kat u tu pon bakal ikot jejak mereka. Tension ok. Serius wa cakap wa tension.Wa nak jugak weh. Heheh...Gatal kau kan. 

Dorang semua dah nampak masa depan dorang sedangkan aku yang dah berusia 23 tahun ni habuk pon tarak., Aghhh malas nak cakap.

Ok aku percaya semua yang berlaku ada hikmah. Allah tak kan menguji hambanya without any reason. Aku percaya tue. One more thing aku rasa diri aku tak cukup baik, tak cukup sempurna lagi untuk benda2 tue. Yelah maybe aku solat mengaji tapi ianya tak cukup kuat untuk aku, tak cukup sempurna buat aku yang serba serbi lemah. Mungkin kalau Allah mengurniakan aku dengan seorang "Arjuna" buat masa ini diri aku tak sebaik orang lain untuk handle benda2 ni. Mungkin dengan adanya hubungan tu ianya akan mendorong nafsu syahwat aku ini untuk buat benda2 yang tak baik which is maksiat la kan. Maksiat dari segi hati dari segi mata and sebagainya. Dosa aku ni dah terlalu banyak. Sebab tu Allah tak nak tambah dosa aku yang satu ni. So Allah bagi aku sendirian sekarang untuk mantapkan iman aku untuk asah hati aku menjadi seorang hamba yang baik and Allah nak aku dekat dengannya. 

Sebabnya adalah aku tak cukup baik untuk benda2 ni lagi.

akunakcakap: untuk kawan2 aku nak say "congratulation". Aku gurau aje tadi. Aku tak jeles pon. Hehe,,,Semoga berbahagia. Aku gembira bila tahu korang dah melangkah setapak ke hadapan...:)

2 comments:

  1. onie pon kadang gitu gak...kelam dengan masa depan sendiri :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan onie kan...so u skang belajar or keje?

      Delete

Thank u for the comment. I will reply later ok...:)